Sådan får du en hurtigere hjemmeside

Vil du have succes på internettet med din forretning i dag, så skal du have en hurtig hjemmeside. Først og fremmest fordi at folk er hurtigere til at forlade en langsom hjemmeside, end de var før i tiden. Ydermere så har din hjemmesides hastighed også stor indflydelse på dine placeringer i søgemaskinerne. Ligger du godt placeret i søgemaskinerne, vil det tiltrække flere besøgende til din hjemmeside. Flere besøgende er lig med flere kunder. Vi gennemgår i denne artikel nogle af de ting, der har en effekt på din hjemmesides hastighed.

Komprimer dine billeder

Bruger du mange billeder på din hjemmeside, så kan det fylde meget af pladsen på din server. Særligt hvis de er store og ikke aktivt gjort mindre. Billeder i slidere fylder meget, og de er på de fleste hjemmesider i dag. Mange billedprogrammer kan komprimere billeder direkte i dag, men ellers kan man hente plugins til næsten alle CMS-systemer, der kan gøre det ved upload. Vil du have en hurtigere hjemmeside er det et must, at du komprimerer dine billeder.

Hurtigere hosting

Der kan i langt de fleste tilfælde hentes meget tid på at opgradere sin hosting til en bedre og hurtigere. Det er særligt, hvis du har en større hjemmeside, som fylder meget på din server. Du vil som regel i dit interface kunne se, hvor meget plads du bruger. Bruger du meget, bør du opgradere, så din hjemmeside ikke er så belastet. Så sikrer du også dig selv mod nedbrud, hvis du i perioder har mange besøgende. Er din hjemmeside nede, kan det koste dig vigtige kunder…

Brug cache

Cache er for mange et ukendt udtryk. Det er dog ikke så avanceret. Cachelagring betyder nemlig, at hjemmesiden gemmes i browseren. Det betyder, at hjemmesiden ikke skal loades igen næste gang. Når man arbejder med cache kan man sætte et tidsinterval, så dine ændringer også kommer ud på hjemmesiden. De fleste CMS-systemer har indbygget cache, ellers kan du hente plugins til formålet.

Reducér brugen af CSS og Javascript

Et sidste tip er at reducere brugen af CSS og javascript i kildekoden. Det fylder meget og styler du ting personligt, kan det blive rigtig tungt at indlæse. At optimere dette kræver meget teknisk viden, og det er ikke det første, du skal gøre. De øvrige punkter på listen er de lavest hængende frugter. At reducere brug af CSS og javascript vil kræve, at du får en udvikler ind over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *